Фетучине със сланина и спанак

stampa
В тази рецепта леко ароматният вкус на сланината заедно със силния вкус на спанака вдъхват живот на една апетитна и готова за няколко минути рецепта.
Рецепти според Месо, Зеленчуци
Брой порции:
4
Ниво на трудност:
Ниско
Време за приготвяне:
15'
Хранителни стойности
per serving prepared according to this recipe.

Енергия
504 kcal - 2109 kJ
- Белтъчини
20 g
- Въглехидрати
48 g
- Мазнини
26 g

 
250 g
 Пресен спанак
 
250 гр.
 Сланина
 
150 гр.
 Пармиджано Реджано настърган
 
40 гр.
 Зехтин екстра върджин
 
4 лъжици
 Сол
 
q.b. (колкото е нужно)
 Пипер
 
q.b. (колкото е нужно)

Начин на приготвяне

1
Запържете сланината нарязана на тънки ленти в тиган с половината от зехтина, добавете нарязания спанак, сварете за 3 мин. и свалете от огъня добавяйки черен пипер и сол.
1
Сварете в достатъчно подсолена водаFettuccine all'Uovo Emiliane Barilla, прецедете и подправете със салсата със спанак и сланина, добавете останалото олио и гранирайте с настъргано Parmigiano Reggiano.

Съветите на главния готвач


Можете да замените speck с пушена панчета, като получите също толкова апетитен резултат.

Препоръчано вино


За тази рецепта с изразителен вкус се препоръчва бяло, свежо и ароматизирано вино с изразен вкус като Riesling от Тренто или Greco от Туфо Кампания.

???label.commentiutenti.title???

Write your comment:

Please login login to leave your comment

Търси рецепта

Необходими продукти:
cerca
mi sento fortunato
Детайлно търсене >