Фетучине с рикота, лимонова кора и магданоз

stampa
Една семпла и вкусна рецепта, характеризираща се с аромата на лимонова кора и със свежия и лек вкус на рикотата.
Рецепти според Сирене, Подправки, Плодове
Брой порции:
4
Ниво на трудност:
Ниско
Време за приготвяне:
10'
Хранителни стойности
per serving prepared according to this recipe.

Енергия
316 kcal - 1323 kJ
- Белтъчини
14 g
- Въглехидрати
48 g
- Мазнини
8 g

 
250 g
 Прясна извара
 
150 гр.
 Пълномаслено мляко
 
50 гр.
 Лином
 
1
 Магданоз нарязан
 
1 лъжица
 Сол
 
q.b. (колкото е нужно)
 Черен пипер
 
q.b. (колкото е нужно)

Начин на приготвяне

1
Разтворете рикотата в прясното мляко, добавяйки сол и черен пипер. Стрийте магданоза. Нарежете кората на лимона като използвате зелената част, която не е горчива и я нарежете на ленти, бланширайки я във вода трикратно.
1
Сварете в достатъчно подсолена вода Fettuccine all'Uovo Emiliane Barilla, прецедете и подправете със соса от извата, като гарнирате ястието с коричка от лимон и магданоз.

Съветите на главния готвач


За да придадете допълнителен акцент на рецептата, можете да прибавите 100 гр. запържен патладжан.

Препоръчано вино


За тази рецепта, богата на основни аромати и деликатна, се препоръчва бяло, свежо и изчистено вино, с не много кисели жилки, като Pignoletto от хълмовете на Болоня или резлива Malvasia от хълмовете на Парма.

???label.commentiutenti.title???

Write your comment:

Please login login to leave your comment

Търси рецепта

Необходими продукти:
cerca
mi sento fortunato
Детайлно търсене >