Фетучине с манатарки, гъби шампиньон и кестени на парченца

stampa

В тази рецепта интензивният вкус на манатарките се съчетава с по-деликатния на гъбите шампиньон. Парченцата кестен придават оригинална нотка на ястието. 

Брой порции:
4
Ниво на трудност:
Високо
Време за приготвяне:
35'
Хранителни стойности
per serving prepared according to this recipe.

Енергия
503 kcal - 2107 kJ
- Белтъчини
15 g
- Въглехидрати
68 g
- Мазнини
20 g

 
250 g
 Смесени пресни гъби
 
500 гр.
 Сметана
 
100 мл
 Мляко
 
50 мл
 Чесън
 
1 скилидка
 Сухи кестени
 
10
 Зехтин екстра върджин
 
2 лъжици
 Пармиджано Реджано Реджано
 
q.b. (колкото е нужно)
 Магданоз
 
q.b. (колкото е нужно)
 Сол
 
q.b. (колкото е нужно)

Начин на приготвяне

1

В тефлонов тиган запържете леко в зехтина нарязания чесън; добавете след това нарязаните на кубчета гъби и сварете на силен огън за няколко минути. 

1

Овкусете със сол и пипер и добавете сметаната, млякото и кестените, след като сте ги нарязали на дребно и накиснали в хладка вода. Сгъстете салсата като готвите в продължение на няколко минути.

1

Междувременно, сварете Fettuccine all'Uovo Emiliane в достатъчно подсолена вода, прецедете ги и добавете към соса. Завършете ястието със ситно нарязан магданоз и Parmigiano Reggiano.

Съветите на главния готвач


Вместо манатарките или гъбите шампиньон, можете да използвате пачи крак. За да избегнете потъмняването на гъбите, се препоръчва да ги потопите за минута във вряща вода.

Препоръчано вино


Препоръчва се младо червено вино, средно структурирано, леко таниново, като Cabernet от Венеция.

???label.commentiutenti.title???

Write your comment:

Please login login to leave your comment

Търси рецепта

Необходими продукти:
cerca
mi sento fortunato
Детайлно търсене >