Талиателе с тиквички и балсамов оцет

stampa
Вкусна рецепта обогатена със сладко-кисела подправка характерна за провинциите Модена и Реджо Емилия-балсамовият оцет. В този случай той е отличен, за да омекоти сладостта на тиквичките.
Рецепти според Зеленчуци
Брой порции:
4
Ниво на трудност:
Ниско
Време за приготвяне:
20'

 
250 g
 Тиквички
 
200 гр.
 Лук
 
1
 Зехтин екстра върджин
 
3 лъжици
 Бяло вино
 
1 чаша
 Мащерка
 
1 щипка
 Aceto Balsamico
 
q.b. (колкото е нужно)
 Сол
 
q.b. (колкото е нужно)
 Пипер
 
q.b. (колкото е нужно)

Начин на приготвяне

1
Нарежете на ситно лука и го запържете в олио с тенджера. Прибавете виното и водата като готвите на умерен огън докато се изпари по-голямата част от течностите.
1
Прибавете тиквичките, нарязани на полумесец и мащерката, като готвите в продължение на 4'-5'. Поръсете със сол и пипер.
1
Сварете Талиателите Emiliane Barillaв достатъчно подсолена вода, прецедете ал денте и добавете към салсата.
1

Съветите на главния готвач


Ако желаете да приготвите „балсамов“ оцет сложете от оцета да заври в тенджерка като прибавите малко захар и количество вино, колкото е оцета. Оставете да ври на тих огън докато повечето вода се изпари и сместа изсъхне

Препоръчано вино


Bianchello del Metauro

???label.commentiutenti.title???

Write your comment:

Please login login to leave your comment

Търси рецепта

Необходими продукти:
cerca
mi sento fortunato
Детайлно търсене >