Талиателе с прошуто крудо и рукола

stampa
Едно вече класическо съчетание, което изненадващо се съчетава с талиателе с яйца. Готово за няколко минути, това ястие ще бъде със сигурност ефектно.
Рецепти според Месо, Зеленчуци
Брой порции:
4
Ниво на трудност:
Ниско
Време за приготвяне:
20'
Хранителни стойности
per serving prepared according to this recipe.

Енергия
531 kcal - 2222 kJ
- Белтъчини
20 g
- Въглехидрати
47 g
- Мазнини
29 g

 
250 g
 Прошуто крудо от Парма
 
150 гр.
 Пармиджано Реджано настърган
 
60 гр.
 Масло
 
20 гр.
 Scalogni
 
1
 Зехтин екстра върджин
 
3 лъжици
 Рукола
 
1 китка
 Черен пипер
 
q.b. (колкото е нужно)

Начин на приготвяне

1
Почистете и нарежете много на ситно лука шалот.
1
В тиган запържете на умерен огън лука шалот в олио за около 2/3 минути.
1
Добавете Прошуто крудо, нарязано на тънки ивички, прибавете пипер и изключете след 1 минута.
1
Разбъркайте всичко с бучка масло и настърганото или на люспи Parmigiano Reggiano, в зависимост от вкуса ви и сервирайте.
1
Междувременно сварете Талиателите all'Uovo Emiliane Barilla в достатъчно подсолена вода, след 5 минути прецедете ал денте, и сотирайте в тиган със салсата, като добавите накрая руколата, така че да остане сурова и почти "хрупкава".

Съветите на главния готвач


За още по-сладка и изискана рецепта, можете да замените Прошуто крудо с Culatello di Zibello, или, ако я искате по-ароматна, с Speck от Алто Адидже.

Препоръчано вино


За тази рецепта с интензивен и леко пикантен вкус се препоръчва леко силно вино, с меки и киселки тонове, с хубав аромат на плодове и билки на младо вино, като Fortana emiliana или Pignoletto от хълмовете на Болоня.

???label.commentiutenti.title???

Write your comment:

Please login login to leave your comment

Търси рецепта

Необходими продукти:
cerca
mi sento fortunato
Детайлно търсене >