Талиателе с яйца с костур и чери домати

stampa

Костурът е сладководна риба с деликатно и нежно месо, което в тази рецепта се съчетава отлично с класическите талиателе с яйца.

Рецепти според Риба
Брой порции:
4
Ниво на трудност:
Средно
Време за приготвяне:
30'
Хранителни стойности
per serving prepared according to this recipe.

Енергия
383 kcal - 1603 kJ
- Белтъчини
21 g
- Въглехидрати
49 g
- Мазнини
12 g

 
250 g
 Kостур месо
 
250 гр.
 Босилек
 
10 Листи
 Бял лук
 
1
 Зехтин екстра върджин
 
3 лъжици
 Люти чушки
 
1 щипка
 Чери домати
 
20
 Сухо бяло вино
 
1/2 чашка
 Сол
 
q.b. (колкото е нужно)
 Пипер
 
q.b. (колкото е нужно)

Начин на приготвяне

1

Нарежете доматките на парченца и накълцайте на ситно лука; в тиган загрейте олиото, прибавете доматките и лука и гответе в продължение на 5 минути

1

Добавете месото от костур, предварително нарязано на парченца, гответе на силен огън в продължение на 4 минути; прибавете виното и оставете да се изпари.

1

Добавете лютите чушлета, като овкусите със сол и пипер и готвите в продължение на 5 минути на среден огън.

1

Сварете Талиателтие all'Uovo Emiliane Barilla в достатъчно подсолена вода, прецедете и подправете със соса, като гарнирате  с босилек нарязан на тънки ивици.

Съветите на главния готвач


За да разнообразите, можете да замените костура с лавкар или ципура.

Препоръчано вино


Това ароматно ястие с открояващ се вкус се комбинира с бяло вино с добра структура, приятно съдържание на алкохол и леки аромати, като Chardonnay или Sauvignon.

???label.commentiutenti.title???

Write your comment:

Please login login to leave your comment

Търси рецепта

Необходими продукти:
cerca
mi sento fortunato
Детайлно търсене >