Папарделе с агнешко рагу и печени кедрови ядки

stampa

Една вкусна и хранителна рецепта, отличаваща се с наличието на богати и вкусни съставки.

Рецепти според Месо, Зеленчуци, Плодове
Брой порции:
4
Ниво на трудност:
Средно
Време за приготвяне:
30'
Хранителни стойности
per serving prepared according to this recipe.

Енергия
450 kcal - 1881 kJ
- Белтъчини
18 g
- Въглехидрати
63 g
- Мазнини
15 g

 
250 g
 Агнешко месо
 
500 гр.
 Доматен сос
 
200 гр.
 Моркови
 
50 гр.
 Кедрови ядки
 
50 гр.
 Cipolle bianche
 
30 гр.
 Целина
 
30 гр.
 Зехтин екстра върджин
 
20 гр.
 Магданоз
 
20 гр.
 Сухо червено вино
 
0.5 чаша
 Сол
 
q.b. (колкото е нужно)
 Пипер
 
q.b. (колкото е нужно)

Начин на приготвяне

1

Измийте морковите, керевиза и лука и ги нарежете на тънки филии. Нарежете агнешкото на малки кубчета.

1

В тиган с незалепващо дъно запържете зеленчуците със струйка олио, след това прибавете агнешкото месо и продължете готвенето на силен огън за около 5 минути. Полейте с червено вино и оставете да поеме добре, овкусете със сол и пипер.

1

Запечете леко кедровите ядки в друг тиган, след това ги добавете към салсата. Прибавете също и месестата част от доматите и ситно нарязания магданоз.

1

Сварете Pappardelle all'Uovo Emiliane Barilla в достатъчно подсолена вода, прецедете ал денте и сотирайте заедно със салсата за няколко минути, след това сервирайте.

Съветите на главния готвач


Преди да сервирате, поръсете с полу отлежало pecorino.

Препоръчано вино


За това богато ястие с интензивни и изразени вкусове се препоръчва червено вино, което да използвате и при готвенето, младо, приятно таниново, с дъх на червени плодове и цветя и шира като Novello от Тоскана или Cabernet от Венеция, също младо.

???label.commentiutenti.title???

Write your comment:

Please login login to leave your comment

Търси рецепта

Необходими продукти:
cerca
mi sento fortunato
Детайлно търсене >