Кастелане с аншуа и домати

stampa
В тази рецепта със средиземноморски вкусове герой е вкусната хамсия, храна с богато съдържание на протеини и минерали.
Рецепти според Риба, Зеленчуци
Брой порции:
4
Ниво на трудност:
Ниско
Време за приготвяне:
60'
Хранителни стойности
per serving prepared according to this recipe.

Енергия
438 kcal - 1826 kJ
- Белтъчини
22 g
- Въглехидрати
65 g
- Мазнини
10 g

 
350 g
 Филе от аншуа
 
150 гр.
 Пресни домати
 
2
 Лином
 
1
 Чесън
 
1 скилидка
 Зехтин екстра върджин
 
3 лъжици
 Магданоз нарязан
 
2 лъжици
 Босилек
 
q.b. (колкото е нужно)
 Сол
 
q.b. (колкото е нужно)
 Пипер
 
q.b. (колкото е нужно)

Начин на приготвяне

1
Почистете и измийте аншуата като извадите двете филета, поставете ги в съд, осолете ги и ги залейте с лимонов сок. Оставете ги в маринатата за около час.
1
Отцедете и нарежете на късчета аншуата, като оставите няколко от тях цели за декорацията на ястието. Потопете доматите за малко във вряща вода, обелете ги, сложете ги в тиган с малко масло, счукан чесън, сол и гответе в продължение на няколко минути, като разбъкрвате така че да се образува гъст сос.
1
Сварете Castellane Barilla в достатъчно подсолена вода, прецедете ал денте, изсипете в тиган със соса, сотирайте за няколко минути като добавите аншуата на парченца, олиото, няколко накъсани листа босилек, сол, пипер и ситно нарязан магданоз.

Съветите на главния готвач


Гарнирайте ястието с няколко листа прясна мента и филета аншуа, оставени настрани.

Препоръчано вино


За това свежо, екзотично и с трайни аромати ястие се препоръчва червено вино със средна плътност, меко, вкусно като Dolcetto di Dogliani илиMarzemino Trentino.

Алтернативни форми



Tortiglioni Barilla 

???label.commentiutenti.title???

Write your comment:

Please login login to leave your comment

Търси рецепта

Необходими продукти:
cerca
mi sento fortunato
Детайлно търсене >