Казарече с картофи, песто и салатен зелен фасул

stampa

Уханието на босилек е преобладаващо в тази рецепта от Лигурия. Босилекът принадлежи към семейството на ментата, и е познат още от времето на гърците. Думата ''Базиликон'' означава ''кралски'' , като се има предвид аромата на растението.

Рецепти според Зеленчуци
Брой порции:
4
Ниво на трудност:
Ниско
Време за приготвяне:
30'
Хранителни стойности
per serving prepared according to this recipe.

Енергия
490 kcal - 1930 kJ
- Белтъчини
16 g
- Въглехидрати
82 g
- Мазнини
10 g

 
350 g
 Фасул
 
200 гр.
 Сладки картофи
 
100 гр.
 Пекорино (овче сирене)
 
25 гр.
 Босилек нарязан
 
6 Листи
 Сол
 
q.b. (колкото е нужно)
 Пипер
 
q.b. (колкото е нужно)

Начин на приготвяне

1

Обелете и нарежете картофите на кубчета. Почистете фасула и го нарежете на парченца с дължина един сантиметър

1

Сварете Casarecce Barilla в достатъчно подсолена вода, с картофите на кубчета и зеления фасул на парченца. Прецедете ал денте, подправете с пестото.

1

Сервирайте всичко с малки парченца pecorino и лист пресен босилек.

Съветите на главния готвач


Нарежете картофите и фасула много на дребно, защото трябва да се сготвят във времето, указано за варене на пастата.

Препоръчано вино


За това вкусно ястие с много характерни аромати, добре подхожда ароматно вино, много меко, леко кисело като Silvaner от Алто Адидже или Malvasia Istriana от Фриули.

Алтернативни форми



Penne Rigate Barilla 

???label.commentiutenti.title???

Write your comment:

Please login login to leave your comment

Търси рецепта

Необходими продукти:
cerca
mi sento fortunato
Детайлно търсене >