Тортилиони в крем от сирене Качо и леща

stampa
Един вкусен крем на основата на Пекорино романо, с който по един нов начин се поднася на трапезата леща, типичният зеленчук около новогодишните празници.
Рецепти според Сирене, Зеленчуци
Брой порции:
4
Ниво на трудност:
Ниско
Време за приготвяне:
30'
Хранителни стойности
per serving prepared according to this recipe.

Енергия
657 kcal - 2748 kJ
- Белтъчини
38 g
- Въглехидрати
85 g
- Мазнини
18 g

 
350 g
 Пекорино Romano
 
240 гр.
 Леща
 
100 гр.
 Pomodori San Marzano
 
3
 Сол
 
q.b. (колкото е нужно)
 Пипер смляно
 
q.b. (колкото е нужно)

Начин на приготвяне

1
Накиснете лещата за 6-8 часа, след което я сварете в обилно количество солена вода.
1
Сварете Tortiglioni Barilla в достатъчно подсолена вода.
1
Междувременно, във висок тиган пригответе хомогенен крем като объркате настърганото pecorino romano и смления пипер с черпак вода от варенето на пастата.
1
Прецедете ал денте Tortiglioni о ги подправете със соса от сирене. Разбъркайте после и добавете доматите, нарязани на кубчета и лещата.

Съветите на главния готвач


Използвайте червена леща за да подобрите значително вида на ястието.

Препоръчано вино


На тази плътна и сочна рецепта подхожда добре червено вино, добре структурирано, със средно алкохолно съдържание и силни аромати като Pinot nero Atesino или Aglianico Campano.

Алтернативни форми



Penne Rigate Barilla 

???label.commentiutenti.title???

Write your comment:

Please login login to leave your comment

Търси рецепта

Необходими продукти:
cerca
mi sento fortunato
Детайлно търсене >