Спагети с песто ала Дженовезе, пилешки гърди и аншoа

stampa

Един прост, бърз и необичаен начин за интерпретация на Песто ала Дженовезе: резултатът е едно ароматно и вкусно ястие.

Рецепти според Риба, Месо
Брой порции:
4
Ниво на трудност:
Ниско
Време за приготвяне:
20'
Хранителни стойности
per serving prepared according to this recipe.

Енергия
778 kcal - 3255 kJ
- Белтъчини
36 g
- Въглехидрати
63 g
- Мазнини
42 g

 
320 g
 Пилешки гърди
 
150 гр.
 Зехтин екстра върджин
 
60 гр.
 Пекорино Romano
 
60 гр.
 Филе от аншoа
 
2

Начин на приготвяне

1

Нарежете пилешките гърди на кубчета.

1

Сотирайте в тиган пилето и аншуата с олиото за няколко минути, след това прибавете Песто alla Genovese Barilla.

1

Междувременно сварете Спагетите Barilla в достатъчно подсолена вода, прецедете ал денте, подправете с приготвения сос и сервирайте, като добавите малко настъргано pecorino romano.

Съветите на главния готвач


Пилешките гърди се готвят за максимум 3 минути, в противен случай ще изсъхнат прекалено

Препоръчано вино


Особено ароматна, тази рецепта е открояваща се и много вкусна. Препоръчва се бяло свежо и меко вино с достатъчно кисела жилка и алкохолно съдържание като Sauvignon или Blanc de Morgex et de La Salle.

Алтернативни форми



Spaghettini Barilla 

???label.commentiutenti.title???

Write your comment:

Please login login to leave your comment

Търси рецепта

Необходими продукти:
cerca
mi sento fortunato
Детайлно търсене >