Спагети с хамсия

stampa
В тази рецепта със средиземноморски вкус основен герой е хамсията, богата на протеини и на ценни минерални соли.
Рецепти според Риба, Зеленчуци
Брой порции:
4
Ниво на трудност:
Ниско
Време за приготвяне:
25'
Хранителни стойности
per serving prepared according to this recipe.

Енергия
578 kcal - 2418 kJ
- Белтъчини
26 g
- Въглехидрати
71 g
- Мазнини
20 g

 
350 g
 Чери домати
 
300 гр.
 Прясна аншуа
 
250 гр.
 Капреси в саламура
 
70 гр.
 Черни маслини без костилки от Gaeta
 
70 гр.
 Сухо бяло вино
 
0.5
 Чесън
 
2 скилидки
 Зехтин екстра върджин
 
4 лъжици
 Люти чушки
 
q.b. (колкото е нужно)
 Магданоз нарязан
 
q.b. (колкото е нужно)
 Сол
 
q.b. (колкото е нужно)

Начин на приготвяне

1
Измийте и почистете аншуата, като я обезкостите. Запържете в тиган, с олио, ситно нарязания чесън, добавете аншуата и оставете да се готви на силен огън за около 1 минута.
1
Добавете маслините, нарязани на малки парченца, доматките на кубчета, каперсите и лютите чушлета, като продължите готвенето още няколко минути.
1
Сварете спагетите Barilla в достатъчно подсолена вода, прецедете ал денте и довършете готвенето като сотирате в тиган заедно със соса. Сервирайте като украсите с пресни доматки, нарязани на две и ситно накълцан магданоз.

Съветите на главния готвач


Докато обърквате Спагетите със соса, внимавайте да не раздробите много аншуата.

Препоръчано вино


За това ястие се препоръчва бяло свежо вино, с аромати на море, цитруси и бели цветя и сухо вкусно и ароматно усещане на небцето като Riesling italico от района на север от река По или Fermentino от Тоскана.

Алтернативни форми



Spaghettini Barilla 

???label.commentiutenti.title???

Write your comment:

Please login login to leave your comment

Търси рецепта

Необходими продукти:
cerca
mi sento fortunato
Детайлно търсене >