Спагети с чеснов крем

stampa

Чесънът е основна съставка на италианската кухня като придава неповторим аромат на ястията. Твзи рецепта е жест към почитателите на тази съставка.

Рецепти според Подправки
Брой порции:
4
Ниво на трудност:
Ниско
Време за приготвяне:
15'
Хранителни стойности
per serving prepared according to this recipe.

Енергия
429 kcal - 1787 kJ
- Белтъчини
13 g
- Въглехидрати
63 g
- Мазнини
14 g

 
350 g
 Чесън
 
5 скилидки
 Зехтин екстра върджин
 
4 лъжици
 Сибирски лук
 
q.b. (колкото е нужно)
 Пармиджано Реджано
 
q.b. (колкото е нужно)
 Сол
 
q.b. (колкото е нужно)
 Пипер
 
q.b. (колкото е нужно)

Начин на приготвяне

1

Обелете скилидките чесън и ги счукайте в хаванчето като смесите с олио. Прибавете към сместа сол, пипер и зелен лук.

 

1

Сварете спагети Barilla в достатъчно подсолена вода, прецедете ги ал денте и подправете със салсата с чесън . Завършете ястието като го поръсите с люспите Parmigiano Reggiano.

Съветите на главния готвач


За да съкратите времето за приготвяне, разбийте с миксер чесъна и зеления лук с олио, сипано на струйка. За да придадете по-подчертан вкус, добавете, преди да сервирате люспи отлежало pecorino. При температура от 0-1 °C чесънът може

Препоръчано вино


За това слабо структурирано ястие, ароматно, със средна сочност се препоръчва сухо бяло вино, достатъчно меко, като Monterosso Valdarda или Valcalepio Bianco.

Алтернативни форми



Spaghettini Barilla 

???label.commentiutenti.title???

Write your comment:

Please login login to leave your comment

Търси рецепта

Необходими продукти:
cerca
mi sento fortunato
Детайлно търсене >