Спагети с лаврак и манатарки

stampa

В тази рецепта спагетите са придружени от деликатни и елегантни съставки като лаврак и манатарки.Резултатът е едно оригинално и изящно ястие.

Рецепти според Риба, Зеленчуци
Брой порции:
4
Ниво на трудност:
Средно
Време за приготвяне:
30'
Хранителни стойности
per serving prepared according to this recipe.

Енергия
476 kcal - 1992 kJ
- Белтъчини
33 g
- Въглехидрати
69 g
- Мазнини
6 g

 
350 g
 Филе от лаврак
 
600 гр.
 Porcini freschi
 
200 гр.
 Домати на чепка
 
100 гр.
 Зехтин екстра върджин
 
30 гр.
 Чесън
 
2 скилидки
 Магданоз
 
1 китка
 Сухо бяло вино
 
0.5 чаша
 Сол
 
q.b. (колкото е нужно)
 Бял пипер
 
q.b. (колкото е нужно)

Начин на приготвяне

1

Почистете гъбите манатарки с влажна кърпа, нарежете ги на тънки парченца. Запържете в струйка олио смачкано стъбло магданоз и цяла скилидка чесън, добавете гъбите манатарки и гответе на силен огън в продължение на няколко минути и отстранете чесъна .

1

В друг тиган сложете олиото, чесъна и стръкчета магданоз и овкусете, добавете филетата от лаврак, нарязани на кубчета и сотирайте на силен огън. Облейте с вино и оставете да се изпари, добавете листите нарязан на ситно магданоз, нарязаните домати .

1

Сварете спагетите Barilla в достатъчно подсолена вода, прецедете ал денте и довършете готвенето в тиган с лаврака. Накрая добавете гъбите и сервирайте ястието топло .

Съветите на главния готвач


За да обелите лесно доматите се препоръчва да ги потопите за няколко секунди във вряща вода и веднага след това да ги потопите във вода и лед. След това отстранете семките и ги нарежете на малки кубчета.

Препоръчано вино


Приятно ароматна и пълноценна, тази рецепта може да се комбинира със свежо бяло ароматно вино, с кисела жилка и меко като Pinot Bianco от хълмовете на Фирули или Trebbiano от Абруцо.

Алтернативни форми



Spaghettini Barilla 

???label.commentiutenti.title???

Write your comment:

Please login login to leave your comment

Търси рецепта

Необходими продукти:
cerca
mi sento fortunato
Детайлно търсене >