Ригатони със сланина и уханни билки

stampa

Една рецепта характеризираща се с приятно уханния вкус на сланината, която се смесва и се компенсира с този на тревисти съставки.

Рецепти според Месо, Зеленчуци
Брой порции:
4
Ниво на трудност:
Ниско
Време за приготвяне:
15'
Хранителни стойности
per serving prepared according to this recipe.

Енергия
739 kcal - 3092 kJ
- Белтъчини
38 g
- Въглехидрати
67 g
- Мазнини
34 g

 
350 g
 Пармиджано Реджано
 
150 гр.
 Сланина
 
150 гр.
 Лук tritate
 
1 лъжица
 Подправки
 
5 лъжица
 Зехтин екстра върджин
 
4 лъжица
 Сол
 
q.b. (колкото е нужно)
 Пипер
 
q.b. (колкото е нужно)

Начин на приготвяне

1

In una padella con l'olio far rosolare la cipolla tritata; aggiungere lo speck e le erbette tagliate a listarelle, lasciando soffriggere per qualche minuto e aggiustando di sale e pepe.

1

Cuocere i Rigatoni Barilla in abbondante acqua salata, scolare al dente e far saltare in padella. Guarnire con scaglie di Parmigiano Reggiano e servire.

Съветите на главния готвач


Per ottenere una ricetta dal sapore più delicato, potete sostituire lo speck con pancetta dolce o prosciutto crudo.

Препоръчано вино


A questo piatto si consiglia di abbinare un vino rosato, dai profumi decisamente fruttati, al palato aromatico, sapido, fresco come un Rosato Trentino o un Chiaretto del Garda.

Алтернативни форми



Penne Rigate Barilla 

???label.commentiutenti.title???

Write your comment:

Please login login to leave your comment

Търси рецепта

Необходими продукти:
cerca
mi sento fortunato
Детайлно търсене >