Ригатони с агнешко рагу с розмарин

stampa
Рецепта, богата с вкусовете на сушата, агнешко с рикота, ароматни треви от района и едно премерено количество домат за едно отлично балансиране на вкусовете.
Rigatoni
Рецепти според Месо
Брой порции:
4
Ниво на трудност:
Ниско
Време за приготвяне:
30'
Хранителни стойности
per serving prepared according to this recipe.

Енергия
625 kcal - 2613 kJ
- Белтъчини
30,5 g
- Въглехидрати
67,3 g
- Мазнини
23,5 g

 
350 g
 Агнешко месо
 
300 гр.
 Извара парчета
 
100 гр.
 Зехтин екстра върджин
 
4 лъжици
 Pomodorini maturi нарязани на кубчета
 
4
 Чесън
 
2 скилидки
 Розмарин
 
1 клонка
 Мащерка
 
1 клонка
 Оцет
 
40269 чаша
 Сол
 
q.b. (колкото е нужно)
 Пипер
 
q.b. (колкото е нужно)

Начин на приготвяне

1
Запържете в тенджера за няколко минути агнешкото на кубчета с олио, скилидка чесън и розмарин. Подправете със сол и пипер. Добавете оцет и оставете да се изпари водата.
1
В друг тиган запържете олиото със скилидка чесън, мащерката и доматите.
1
Сварете Rigatoni Barilla в достатъчно подсолена вода, прецедете ги ал денте и подправете със соса от задушено агнешко, рикотата и доматите.

Съветите на главния готвач


В това ястие е възможно да добавите както ситно нарязани ароматни билки (дафинов лист, майоран, магданоз) или с няколко горски плодчета като украса.

Препоръчано вино


Aglianico от Вултуре

???label.commentiutenti.title???

Write your comment:

Please login login to leave your comment

Търси рецепта

Необходими продукти:
cerca
mi sento fortunato
Детайлно търсене >