Ньоки ала Вал д'Аоста

stampa
Едно от цветята в ревера на кулинарната традиция на Страната ни с прошуто кото на кубчета, който омекотява по-скоро силния им вкус.
Рецепти според Сирене
Брой порции:
4
Ниво на трудност:
Ниско
Време за приготвяне:
20'
Хранителни стойности
per serving prepared according to this recipe.

Енергия
623 kcal - 2604 kJ
- Белтъчини
26,6 g
- Въглехидрати
62,7 g
- Мазнини
27,9 g

 
350 g
 Фонтина
 
150 гр.
 Прошуто кото
 
100 гр.
 Porcini secchi
 
15 гр.
 Масло
 
10 гр.
 Сметана
 
100 мл
 Магданоз нарязан
 
1 лъжица
 Сол
 
q.b. (колкото е нужно)

Начин на приготвяне

1
В тиган с масло запържете прошуто кото нарязан на филии, добавете сметаната, сиренето Фонтина нарязано на кубчета и оставете да се стопи.
1
Прибавете предварително наиснатите и нарязани на парченца гъби.
1
Сварете Gnocchi в достатъчно подсолена вода и разбъркайте със салсата.
1
Поръсете със ситно нарязан магданоз и сервирайте.

Съветите на главния готвач


Можете да замените сиренето Fontina с gongorzola или микс от сирене Asiago или fontina

Препоръчано вино


Dolcetto от Алба

???label.commentiutenti.title???

Write your comment:

Please login login to leave your comment

Търси рецепта

Необходими продукти:
cerca
mi sento fortunato
Детайлно търсене >