Фузили със зеленчуци на грил с олио и аншоа

stampa

Олиото с аншоа, едно семпло ястие с аншоа, чесън и магданоз придават на тази рецепта неповторим вкус.

Рецепти според Риба, Зеленчуци
Брой порции:
4
Ниво на трудност:
Ниско
Време за приготвяне:
20'
Хранителни стойности
per serving prepared according to this recipe.

Енергия
586 kcal - 2453 kJ
- Белтъчини
14 g
- Въглехидрати
70 g
- Мазнини
28 g

 
320 g
 Пресни домати
 
300 гр.
 Черни маслини
 
100 гр.
 Зелени маслини
 
100 гр.
 Зехтин екстра върджин
 
80 гр.
 Патладжани Скара
 
50 гр.
 Пиперки Скара
 
50 гр.
 Тиквички Скара
 
50 гр.
 Филе от аншоа
 
3
 Чесън
 
0.5 скилидка
 Магданоз нарязан
 
2 лъжици

Начин на приготвяне

1

Нарежете зеленчуците на грил на равни парченца, маслините на кръгчета и доматчетата на кубчета.

1

Разбийте олиото с , чесъна и магданоза. зеленчуците на грил, домата и маслините, като овкусите със сол и пипер

1

СваретеFusilli Barilla в достатъчно подсолена вода, прецедете ал денте и подправете с приготвената салса с маслини и зеленчуци и сервирайте със струйка олио към аншоата.

Съветите на главния готвач


Можете да си купите готови зеленчуци на грил, но ако предпочитате да ги приготвите у дома е по-добре да ги нарежете и да ги оставите за 1 час поръсени със сол преди да ги сготвите. За да получите същия резултат за по-кратко време можете да използвате сос с маслини Barilla.

Препоръчано вино


Особено типичните вкусове на тази рецепта изискват комбинирането й с вина със също толкова типични аромати, които не са ярко изразени, леко пенливи като Arneis mosso от Пиемонте или Ortrugo от хълмовете на Пиаченца.

Алтернативни форми



Penne Rigate Barilla 

???label.commentiutenti.title???

Write your comment:

Please login login to leave your comment

Търси рецепта

Необходими продукти:
cerca
mi sento fortunato
Детайлно търсене >