Фузили с риба меч и свежа кръглолистна мента

stampa
Присъствието на риба меч и на дива мента правят тази рецепта толкова уханна и свежа, особено ценена през летния период.
Рецепти според Риба, Зеленчуци, Подправки
Брой порции:
4
Ниво на трудност:
Средно
Време за приготвяне:
20'
Хранителни стойности
per serving prepared according to this recipe.

Енергия
525 kcal - 2196 kJ
- Белтъчини
27 g
- Въглехидрати
70 g
- Мазнини
15 g

 
350 g
 Риба меч
 
300 гр.
 Пресни доматки
 
300 гр.
 Чесън
 
1 скилидка
 Листа от мента
 
5 Листи
 Зехтин екстра върджин
 
4 лъжици
 Сухо бяло вино
 
0.5 чаша
 Сол
 
q.b. (колкото е нужно)
 Бял пипер
 
q.b. (колкото е нужно)

Начин на приготвяне

1
Запържете до златисто в тиган скилидка чесън с малко зехтин.Извадете чесъна и поставете рибата меч нарязана на кубчета и 1 листо мента. Запържете за минута и добавете бяло вино. Добавете доматчетата нарязани на кубчета.
1
Сварете Fusilli Barilla в достатъчно подсолена вода, прецедете ал денте, след това сотирайте в тиган със соса и гарнирайте с останалите листенца от мента.

Съветите на главния готвач


Ако обичате свежия вкус на ментата можете да потопите 10 листа в зехтин екстра върджин и да сервирате върху пастата.

Препоръчано вино


При тази рецепта, в която свежата и ароматна нотка се съчетава с изразителния и сочен вкус на робата, се препоръчва сухо бяло вино, с хубав типичен аромат като Valcaleppio Bianco от Ломбардия или Trebbiano от Абруцо.

Алтернативни форми



Penne Rigate Barilla 

???label.commentiutenti.title???

Write your comment:

Please login login to leave your comment

Търси рецепта

Необходими продукти:
cerca
mi sento fortunato
Детайлно търсене >