Фузили ала Буонгустаиа

stampa
Още от името на рецептата "Буонгустайа"(Чревоугодна) става ясно, че ястието е подходящо за небце, което улавя всеки особен вкус.
Рецепти според Риба, Зеленчуци
Брой порции:
4
Ниво на трудност:
Ниско
Време за приготвяне:
30'
Хранителни стойности
per serving prepared according to this recipe.

Енергия
424 kcal - 1768 kJ
- Белтъчини
20 g
- Въглехидрати
68 g
- Мазнини
8 g

 
350 g
 Скариди
 
150 гр.
 Champignon
 
100 гр.
 Грах
 
60 гр.
 Зехтин екстра върджин
 
2 лъжици
 Люти чушки
 
1 връх
 Сол
 
q.b. (колкото е нужно)

Начин на приготвяне

1
Измийте и нарежете на филии гъбите. Затоплете зехтин в тефлонов тиган и добавете гъбите шампиньон и граха с щипка сол.Оставете да се вари за около десетина минути.
1
Прибавете скаридите, Доматения сос Barilla и гответе в продължение на няколко минути.
1
Сварете i Fusilli Barilla в достатъчно подсолена вода, прецедете ал денте, добавете към салсата и поръсете с пармезан по желание.

Съветите на главния готвач


Могат да се ползват замразени грах и скариди, като грахът се свари заедно с пастата.

Препоръчано вино


За това вкусно ястие с трайни аромати се препоръчва леко вино розе, сухо, леко таниново със средна свежест като Chiaretto от Гарда и Rosatello от Тоскана.

Алтернативни форми



Penne Rigate Barilla 

???label.commentiutenti.title???

Write your comment:

Please login login to leave your comment

Търси рецепта

Необходими продукти:
cerca
mi sento fortunato
Детайлно търсене >