Букатини с тиквички, скариди и лук

stampa
Букатините, традиционно съчетавани със сос ал'Аматричана, в тази рецепта се предлагат заедно със свежи и уханни съставки.Благодарение на отвора в центъра им Букатини ще приемат и подчертаят всеки един вкус.
Рецепти според Риба, Зеленчуци
Брой порции:
4
Ниво на трудност:
Ниско
Време за приготвяне:
20'
Хранителни стойности
per serving prepared according to this recipe.

Енергия
497 kcal - 2079 kJ
- Белтъчини
24 g
- Въглехидрати
72 g
- Мазнини
12 g

 
350 g
 Червен лук
 
150 гр.
 Раци
 
120 гр.
 Проволоне
 
80 гр.
 Зехтин екстра върджин
 
20 гр.
 Scalogni
 
10 гр.
 Тиквички
 
4
 Чесън
 
1 скилидка
 Майоран
 
q.b. (колкото е нужно)
 Люти чушки
 
q.b. (колкото е нужно)
 Сол
 
q.b. (колкото е нужно)

Начин на приготвяне

1
Почистете лука, нарежете го на жулиени и го задушете в зехтин.Добавете стрити чесън и лук шалот, риган и люта чушка. Сварете сместа на бавен огън. Свалете от огъня след като се свари добре.
1
Измийте тиквичките и ги нарежете на тънки парченца. Сотирайте ги в тиган с малко олио и чесън до оцветяванеe. Прибавете предварително почистените раци.
1
Сварете Bucatini Barilla в достатъчно подсолена вода. Прецедете ги и сотирайте с тиквичките и раците. Прибавете лъжица задушен лук и разбъркайте всичко с provolone и струйка зехтин екстра върджин, след това сервирайте.

Съветите на главния готвач


Използвайте не много отлежало сирене provolone за да не рискувате да надвие вкуса на рибата.

Препоръчано вино


За да балансирате интензивността на червения лук и лютия пипер препоръчваме свежо Greco от Туфо, което успява освен това да подчертая аристократичността на раците.

Алтернативни форми



Spaghetti Barilla 

???label.commentiutenti.title???

Write your comment:

Please login login to leave your comment

Търси рецепта

Необходими продукти:
cerca
mi sento fortunato
Детайлно търсене >