Морските вкусове на о.Елба

Кухнята на остров Елба е лека и вкусна кухня, чиято сила  е в свежестта на съставките: прясно уловената риба от Тиренско море. Ето едно меню, за да откриете всички вкусове на кралицата на тосканския архипелаг.

ПРЕДЯСТИЕ

Пълнени тотани

Класическо ястие от кухнята на Елба, което събира едно от любимите съставки на острова, калмари, най-разпространената дива подправка по местните ливади - горчивчева рейхардия, която лесно може да се замени с по-разпространените цвекла.

Прочетете >

ПЪРВО

Казарече с октопод, зелен боб и чери домати

Вкусно и перфектно балансирано ястие от хранителна гледна точка. Предпочитат се октоподите с по-малки размери, не така твърди, като големите.

Прочетете >

ВТОРИ

Октопод по ловджийски

Просто и вкусно ястие, което е задължително в традициите на острова, където октоподът никога не се счуква преди да се сготви. Защото на Елба се използва само току-що уловен, изключително пресен и нежен октопод.

Прочетете >

ГАРНИТУРА

Кюфтета от http://ocms.pp.stage2.barilla.com/system/workplace/editors/xmlcontent/editor_form.jsp?resourcelist=&resource=%2Fricette_e_menu%2Fmenu%2Fricette_menu%2FPolpette_di_fave.htm#OcmsTabPorzioniбакла

Вкусна гарнитура, приготвена с една от традиционните съставки за кухнята на остров Елба, баклата, основен участник в старите селски рецепти от острова.

Прочетете >

ДЕСЕРТ

Короло

Заедно със сладкишите "schiaccia briaca" и "schiacciunta", сладкишът короло е един от най-древните на остров Елба. В миналото печенето е ставало в пещ на дърва след изпичането на хляба.

Прочетете >