Абруцо през есента

Кухнята на Абруцо се състои от силни аромати, в които все още могат да бъдат намерени корените на една древна култура: особено подходящи за есенните месеци са рецептите на пасторалната традиция, от предястието на базата на студени мезета поднесени с препечен хляб, до известните шишчета, вкусни кубчета от агнешко месо, приготвени на скара, придружени в случая с гарнитура от артишок. И накрая, един от най-типичните сладкиши на гастрономическото наследство на Абруцо, calcionetti, с плънка от кестени.

ПРЕДЯСТИЕ

Предястие от смесени колбаси с кростини

За успеха на това предястие са необходими колбаси с отлично качество, чиито аромати биват подчертани от срещата им с леко препечения хляб.

Прочетете >

ПЪРВО

Фарфале с бакла и пушен бекон

Една оригинална рецепта, подходяща за есенно-зимния климат, в която изпъква пушеният бекон

Прочетете >

ВТОРИ

Шишчета

Малки кубчета агнешко, които се топят в устата: това са шишчета на жар, класическо ястие от Абруцо.

Прочетете >

ГАРНИТУРА

Артишок на тиган

Хинтерландът на Лигурия, с неговите градини и гори, осигурява изключително количество свежи и вкусни гъби и пресни зеленчуци. По-специално, Лигурия е един от най-големите производствени района на артишок, който, било то и приготвен по най-простия начин, в тиган, е сред най-вкусните гарнитури на Лигурия.

Прочетете >

ДЕСЕРТ

Калчонети

Калчонетите са вкусни кнедли от бутер тесто, пълнени с вкусна кестенова плънка, ароматизирана с канела и захаросани плодове.

Прочетете >